media

Copilul tau este in siguranta? Unde este? Cu cine? Ce face? 


Venim in sprijinul tau, si iti propunem o gama completa de ceasuri pentru copii, cu ajutorul carora sa poti raspunde la unele dintre aceste intrebari.


Ceasurile SMARTKids 03, 04 si 06 au urmatoarele functii:

- Localizare copil si afisare pozitie in timp real pe telefon parinti 
- Avertizare in cazul depasirii unui perimetru prestabilit 
- Avertizare desfacerea de la mana a ceasului 
- Ascultare discreta a convorbirii ambientale, fara a semnaliza acest lucru
- Apelare din agenda si convorbire bi-directionala 
- Buton apel urgenta - apeleaza 3 nr de telefon prestabilite
- Functie monitorizare activitate fizica si somn
- Posibilitate de a transmite scurte mesaje scrise catre ceas
- Avertizare la distanta cand acumulatorul ajunge la 20% 
- Oprire a ceasului de la distanta
- Lista cu max 10 numere de telefon care pot apela (+ 3 numere SOS) 
- Lista cu max 10 numere de telefon la care se poate apela (+ 3 numere SOS)

Ceasurile au un acumulator care asigura functionarea timp de 24 - 48 ore, functie de setarile facute si mai ales de durata convorbirilor telefonice.

Functioneaza pe retelele Vodafone, Telekom si Orange. Este necesara achizitionarea unei cartele Micro SIM de la unul dintre acesti operatori de telefonie. Cartela trebuie sa aibe serviciile de voce, SMS si internet active. Consumul lunar de trafic date este in jur de 50-80MB. Inainte de a introduce cartela in ceas, NU UITATI SA DEZACTIVATI SOLICITAREA CODULUI PIN.

Pentru monitorizarea si setarea ceasului este necesar a se instala pe telefonul parintilor o aplicatie. Aceasta este disponibila DOAR pentru sistemele de operare Android si IOS. Nu este disponibila pentru Windows Mobile si Blackberry.
Localizarea se face in trei moduri:
- Modul GPS (reprezentat pe afisajul ceasului printr-un cerc cu un punct in interiorul lui) - disponibil doar in exteriorul cladirilor (in interior DOAR in apropierea ferestrelor orientate catre SUD). Precizia este de aproximativ 5-10 metrii. Calcularea si afisarea pozitiei se face dupa aproximativ 1-2 minute DUPA ce purtatorul ceasului ajunge sub cerul liber.
- Modul LBS (reprezentat pe afisajul ceasului printr-un cerc gol) - triangulatie pe celulele de telefonie mobila ale operatorului ales. Precizia localizarii este in functie de numarul de celule de telefonie mobila din zona in care se afla ceasul. Pentru o precizie buna, este necesar ca ceasul sa fie in raza de actiune a 2-3 celule. 
- Modul WiFi (reprezentat pe afisajul ceasului prin semnul wireless) - atunci cand ceasul intalneste o retea wireless a carei pozitie a fost mapata de Google, ceasul va afiseaza pozitia aproximativa din preajma acelei retele.
Se poate seta din aplicatie, perioada de timp la care ceasul sa faca interogarea si transmiterea datelor de localizare. Cu cat timpul acesta este mai scurt (min. 1 minut) precizia traseului urmat este mai mare, dar durata de functionare a acumulatorului scade. Ceasul vine preseta la o perioada de trimitere date localizare de 10 minute.

Din aplicatie puteti activa functia de ascultare discreta. Este suficient sa treceti numarul de telefon la care ceasul sa va apeleze si apoi puteti asculta convorbirea din apropierea purtatorului ceasului, fara ca acesta sa stie acest lucru.

Tot prin intermediul aplicatiei, puteti stabili un punct si o raza in jurul acelui punct. Daca purtatorul ceasului depaseste acel perimetru, veti fi notificat. Functia este utila pentru a fi informat cand purtatorul se departeaza de la locul sau traseul stabilit.

Pe spatele ceasului este instalat un senzor (opto-cuplor) care sesizeaza daca ceasul a fost dat jos de la mana. In aceasta situatie sunteti notificat prin intermediul aplicatie si/sau printr-un mesaj SMS.

Prin apasarea butonului SOS, ceasul transmite o notificare catre aplicatie si apeleaza numerele de urgenta presetate (maxim 3 numere). Pentru inceput, ceasul apeleaza numarul SOS1, daca acesta nu raspunde apeleaza numarul SOS2 si apoi SOS3. Daca nici unul dintre acestea nu raspunde, ceasul reincearca de inca doua ori la toate cele trei numere.

In cazul in care stiti ca nu puteti apela purtatorul la un anumit moment (se afla in timpul orelor de scoala sau la odihna), puteti trimite scurte mesaje text catre acesta, prin intermediul aplicatiei.

Atat timp cat ceasul are o asigurata o conexiune de date cu serverul, acesta nu poate fi oprit decat din aplicatia instalata pe telefonul/telefoanele parintilor. Repornirea se face numai de pe butonul de pornire al ceasului. 

Parintii pot vedea nivelul de incarcare al acumulatorului ceasului cand urmaresc pe harta pozitia purtatorului. In cazul in care acumulatorul ajunge la un nivel de 20%, se primeste si un SMS de avertizare. In acel moment, aveti posibilitatea sa schimbati setarile pentru transmiterea localizarii, intr-un mod mai rar, si sa reduceti numarul minutelor de apel voce (cel mai mare consumator de energie).

In afara numerelor de urgenta, parintii pot introduce in agenda, prin intermediul aplicatiei, o lista (nume/numar) cu maxim 10 numere de telefon. Aceasta lista poate fi accesata de purtator si acesta poate initia un apel catre oricare numar/nume. Purtatorul nu poate apela alte numere in afara acestei liste si a celor trei numere de urgenta.

Prin intermediul aplicatiei se stabilesc si numerele de telefon care pot apela ceasul - maxim 10 numere in afara celor trei de la SOS. Nici un alt numar nu poate apela ceasul. Chiar daca sunteti in lista, dar sunati cu numar ascuns, nu veti putea apela ceasul.

  • Aug 07, 2016
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nu sunt comentarii

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu poate fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate.*